Min målare i Gävle

Min målare i Gävle

Egentligen var det förstås inte min målare, utan den målare jag anlitade när jag skulle måla om huset i Gävle. Huset är ganska gammalt och fasaden var i stort behov av ommålning och jag kände direkt att det var alldeles för stort projekt för att göra det själv. Inte ens om jag hade anlitat tjocka släkten så hade det gått att genomföra det på ett bra sätt. Nej, det blev att anlita en målare i Gävle som kunde ta sig an jobbet som helhet – så jag började leta efter rätt person.

Välja färg

Ett problem i sammanhanget var faktiskt det här med att välja färg. Jag trodde huset var målat med klassisk rödfärg och ville gärna behålla den färgen. Och även om jag själv inte vet så mycket om målning så har jag fått för mig att man ska veta en del om underlaget för att kunna få ett bra slutresultat. Så för mig kändes det naturligt att leta efter en Svensk målare gävle med lång erfarenhet av att måla den här typen av gamla hus enligt traditionell svensk teknik. Det blev en lyckträff när jag fick tag på precis rätt person med precis rätt bakgrund. En målare som kunde visa upp en imponerande meritlista från uppdrag i Gävle och som hade många nöjda kunder.

Målare med lärling i Gävle

Så kom den stora dagen då arbetet skulle börja. Min målare hade med sig en lärling och de började tillsammans med det viktiga underarbetet. De var ett fantastiskt team som tillsammans utförde arbetet både noga och snyggt. Helt enligt tidsplanen blev hela huset färdigmålat i nästan exakt samma nyans som tidigare, fast inte lika solblekt förstås. Det blev verkligen väldigt bra gjort och väldigt mycket bättre än om jag försökt genomföra hela detta stora projekt på egen hand.

admin

Kommentera