Skor för olika tillfällen

Skor för olika tillfällen

Olika skor används till olika tillfällen, men vad bör man egentligen tänka på när man ska välja rätt skor till rätt tillfälle? I denna artikel kommer vi att gå igenom olika skor som du behöver till olika tillfällen.

Träning och löpning

När du till exempel löptränar behöver du ha ett par joggingskor som är bekväma att springa i, men vad behöver du egentligen titta efter när det kommer till träningsskor eller löparskor? Här kommer du nu få tips på vad du kan tänka på.

  • Kvalitet

Kvaliteten på löparskorna är väldigt viktig för att du ska slippa behöva köpa nya skor efter några få användningar. Skorna ska tåla alla slags underlag utan att skorna slits eller får hål.

  • Pris

Priset är väldigt viktigt när det kommer till löparskor, billiga löparskor har oftast sämre kvalitet och går lätt sönder.

  • Modell

Det finns väldigt många olika modeller av löparskor, bland annat löparskor med tår som kallas för ”five fingers” och sedan finns det självklart vanliga joggingskor. Det är väldigt viktigt att skorna känns bekväma och har rätt storlek för dig.

Klackskor

På sommaren finns det tillfällen där man kanske vill ha lite lyxigare skor, till exempel pumps, därför har vi valt att ge dig tips på vad du kan tänka på när du ska köpa klackskor.

  • Klackens höjd

När du ska köpa klackskor behöver du veta vilken höjd på klacken du klarar av att gå med. Du kan testa dig fram genom att testa olika höjder på klacken. Tänk på att du ska kunna gå så normalt som möjligt.

  • Pris

Priset på klackskor är väldigt varierande, men de klackskor med bra kvalitet är oftast lite dyrare.

  • Modell

Det finns många olika modeller av klackskor, vissa har snören som du ska knyta längst fotleden och andra har inga snören alls. Det är en smaksak vilka klackskor man tycker är bäst.

admin

Kommentera