Stamspoling i bostaden

Stamspoling i bostaden

Något som inte många bostadsägare tänker på är att det behövs göra en stamspolning med jämna mellanrum. Då anlitar du en firma som genomför stamspolning i Stockholm eller i den kommun du bor i. Annars finns risken att det börjar bubbla i handfaten och att vattnet rinner alldeles för sakta ner i avloppet, men i värsta fall kan det börja lukta ganska illa från husets avlopp eller att det blir stopp. Då är det en stamspolning som gäller!

Fördelar

Det finns några fördelar med att utföra en stamspolning i din fastighet. Några av dessa är att du blir kvitt med dina problem i samband med vattenavrinning, oväsen eller dåligt lukt från avloppen. Dessutom blir du också av med stopp och då de eventuella riskerna med att få översvämningar i samband med stoppet. Den största fördelen är att du förlänger rörens livslängd, samtidigt som du förebygger potentiella stopp, illaluktande avlopp och så vidare.

Hur ofta?

Oavsett om du har problem eller inte så rekommenderas du att göra en stamspoling i Stockholm eller vart du än bor i vårt land vart sjätte år. Sedan beror det faktiskt på vilket skick bostaden är i, för det kan behövas göras oftare eller rent av ha fler år mellan gångerna. Huvudsaken är att det genomförs regelbundet.

Hur görs en stamspoling till?

Efter att du har bokat in en stamspolning kommer det en spolbil till bostaden. Bilen är utrustad med olika slangvindor som både är kraftfulla och smidiga. Dessa slangvindor förs in i husets avlopp och gör rent rören med hjälp av vatten som är 80 grader varmt.

Det är ett högt tryck på spolvattnet, detta gör att beläggningar och smuts lossnar. Efter en stamspolning är det rent och fritt i avloppen, vilket gör att all lukt, dålig avrinning och bubblande i handfaten försvinner. Förhoppningsvis kommer det vara så tills det är dags för nästa stamspolning.

admin

Kommentera