Träningstights

Träningstights

Idag finns det en uppsjö av olika träningstights på marknaden. Oavsett dina personliga preferenser och din typ av träning så kommer du att hitta något passande. Vi har sammanställt ett par tips som hjälper dig att hitta rätt modell för dig.

Vad är träningstights?

Träningstights blev väldigt vanliga på marknaden för ett antal år sedan. De togs fram för att skapa byxor som skulle sitta bra under träningen och hjälpa dig att hålla dig sval och torr. Allt för att göra att du kan fokusera dig på din träning och samtidigt känna dig bekväm med din klädsel.

Träningstights är ett samlande begrepp på byxor som är tighta, töjbara och som är gjorda i material som andas och transporterar fukt bort från din kropp. De är även gjorda i material som inte skaver eller efterlämnar någon slags märken eller ömhet när du tar av dig dem.

Typer av träningstights

Du hittar idag ett antal olika typer av träningstights på marknaden. Ett par vanliga typer är följande.

  • Uppstramande tights är en typ av formande kläder du kan ha när du tränar. De kommer ofta med hårdare material som hjälper till att exempelvis forma din rumpa eller platta till din mage.
  • Kompressionstights är tights som är designade för att sitta väldigt tätt på din kropp och därmed pressa på muskler och vävnader för ökad blodcirkulation. Vissa menar att detta hjälper din kropp med återhämtningen efter träning men effekten är inte bevisad.
  • Capritights är kortare träningstights som slutar någonstans mellan knät och fotleden. De är förstås svalare och kan vara extra sköna att ha under sommarmånaderna eller om du tränar i väldigt varm miljö.

Ytterligare tips kring träningstights

Vid sidan av tipsen ovan så finns det två ytterligare tips för dig att ta med dig. Välj till att börja med en färg på tyget som inte blir genomskinlig när tyget sträcks ut om du exempelvis böjer dig ner. Väljer du i tillägg en byxlinning som är bred så kommer tightsen sitta bättre kring midjan och inte riskera att rulla ihop sig när du tränar.

admin

Kommentera