Värmepumpar i Tyresö

Värmepumpar i Tyresö

Att skaffa sig en värmepump är en god affär på flera olika sätt. Faktum är att det inte enbart handlar om värme, är din luftvärmepump utrustad med inverter (vilket de flesta är idag) kan du dessutom få lite behaglig kyla en het sommardag. Det finns en mängd olika värmepumpar i Tyresö att välja bland idag; det finns ett flertal varianter som täcker alla behov, oavsett om du ska ha den i en stor villa eller i en liten sommarstuga.

Det är en mycket ekonomisk affär att värma upp sin bostad med en värmepump. Kör du vanlig elvärme eller oljepanna i din fastighet idag så kommer du märka skillnad direkt när elräkningarna kommer! På sikt är detta förstås en ännu större besparing. Dessutom får du en mycket skön och jämn värme från en värmepump, förutsatt att du håller dörrarna öppna till rummen. Har din villa flera våningar kan det vara vettigt att investera i flera värmepumpar, det vill säga en per våningsplan. Dock kanske det räcker med en enda värmepump, beroende på hur pass kraftfull den är samt var i fastigheten den är placerad.

Att köpa en värmepump är inte särskilt dyrt och jämfört med att investera i exempelvis bergvärme är det en enorm skillnad. En riktigt bra värmepump får du för runt 20 000 kr inklusive installation, medan bergvärme går på minst 100 000 kr. Med andra ord har du snart sparat in din investering när du skaffar en värmepump, eftersom skillnaden i energiförbrukning jämfört med de flesta andra uppvärmningsmetoder är så stor. En värmepump sköter sig själv och kräver inte så mycket underhåll; i regel räcker det med att göra service på den vartannat år. Ett par gånger per månad är det dessutom rekommenderat att du sköljer eller torkar av de filter som sitter monterade i värmepumpen.

admin

Kommentera